8 výhod – kamenná vata ako stavebná izolácia

Kamenna vata, to sú tepelný a akustický komfort, bezpečnosť, dlhá životnosť a šetrnosť k životnému prostrediu – to je len náčrt výhod, ktoré ponúka kamenná vlna. Ak premýšľate o riešení izolácie rodinného domu či priemyselného objektu, prečítajte si, na čo všetko sa môžete pri kamennej vlne ROCKWOOL spoľahnúť.

Bezpečnosť a nehorľavosť

Kameň je jednoducho kameň. Nehorľavý, odolný a pritom stále prírodný materiál. Kamenna vata odoláva teplotám až do 1000 °C, významne tak zvyšuje požiarnu bezpečnosť budov, na ktorých je použitá. Zateplenie kamennou vlnou je tak zodpovedným riešením rovnako pri výstavbe industriálneho objektu ako aj moderného bývania.

Tepelné a akustické pohodlie

Zateplenie kamennou vlnou zabraňuje v zime neželaným únikom tepla a v lete, naopak, pomáha obmedziť prehrievanie interiéru. Okrem tepelnej pohody to má ďalšiu nespornú výhodu – zníži sa spotreba energie na vykurovanie či klimatizáciu. Zároveň je však kamenna vata vynikajúco paropriepustná, vďaka čomu môžete rátať s prirodzenou priedušnosťou stien. Jej využitie prispieva k vytvoreniu priaznivej mikroklímy bez plesní a neželaných mikroorganizmov. Vďaka izolácii z kamennej vlny si tiež užijete tichú domácnosť – v pozitívnom zmysle! Pohlcuje a tlmí nežiaduci hluk z vonku a zároveň minimalizuje šírenie hluku vo vnútri budovy.

Estetika a funkčnosť

Okrem vysokej funkčnosti a spoľahlivosti sa kamenna vata pýši aj estetickou hodnotou. Jej využitie ako súčasť netradičných architektonických riešení nie je ničím výnimočným.

Obnoviteľnosť a dlhá životnosť

Vďaka nespornej sile prírody, premysleným výrobným procesom a dosiahnutej špeciálnej štruktúre je kamenná vlna tvarovo stála, pružná a odolná. Zachováva si dlhé desiatky rokov svoj pôvodný tvar aj hrúbku. Pri správnej inštalácií jej nijako neprekážajú nepriaznivé poveternostné podmienky a navyše, keďže je prírodným materiálom, môže byť niekoľkonásobne opätovne spracovávaná a znovu recyklovaná.

 

Potrebujete poradiť pri výbere akéhokoľvek stavebného materiálu? Navštívte naše stavebniny v Trenčíne na Rybárskej 3 (na Novinách) alebo v Rybanoch v areáli ŽSR. KONTAKT:  032/6582 354,  0903/240 602,  stavebniny@mplstavro.sk

Ďalšie inšpiratívne články:

Viac inšpirácie môžete načerpať aj v našich blogoch: