Ako izolovať základy. Natavenie hydroizolačných pásov

Hydroizolácia základov je zásadným krokom pri stavbe domu. Chráni váš dom pred poškodením vodou, čo môže viesť k nákladným opravám a poškodeniu konštrukcie. Hydroizolácia základov môže zabrániť presakovaniu vody cez trhliny v stenách a podlahách suterénu, čo môže spôsobiť rast plesní a poškodenie vecí. Táto príručka pre domácich majstrov poskytne podrobné pokyny, ako vodotesne zabezpečíte základovú dosku a ochránite domov pred poškodením vodou.

Krok 1: Vyčistite povrch
Pred začatím hydroizolácie základov vyčistite povrch, na ktorom budete pracovať. Pozametajte všetky nečistoty alebo uvoľnený betón, aby ste zabezpečili, že hydroizolačný materiál správne priľne k povrchu. Na odstránenie odolných škvŕn alebo nečistôt môžete použiť tlakový čistič.

Krok 2: Naneste penetračný náter, ideálne Penetračný náter Siplast Primer® Speed SBS

Keď je povrch čistý a suchý, môžete začať nanášať penetračný náter pod hydroizoláciu základov. Existuje niekoľko možností pre hydroizolačné materiály, vrátane tekutých membrán, pásových membrán a cementových náterov. Vyberte si možnosť, ktorá je najvhodnejšia pre vašu konkrétnu situáciu a postupujte podľa pokynov výrobcu, aby ste materiál naniesli správne.

Krok 3: Rozložte si hydroizolačné pásy a pripravte horák!
Aplikujte druhú vrstvu hydroizolačného materiálu – hydroizoláčné pásy Icopal, aby ste zabezpečili, že základ bude dobre chránený pred poškodením vodou. Pripravte si horák a pred nanesením druhej vrstvy počkajte, kým prvá vrstva úplne vyschne. Pri odporúčanom čase schnutia postupujte podľa pokynov výrobcu.

Krok 4: Skontrolujte povrch
Po zaschnutí druhej vrstvy skontrolujte povrch, či v hydroizolačnom materiáli nie sú praskliny alebo medzery. Vyplňte všetky medzery alebo trhliny hydroizolačným materiálom, aby ste zabezpečili, že v ochrane vášho základu nebudú žiadne slabé miesta.

Hydroizolácia základov je nevyhnutným krokom pri stavbe domu. Nezabudnite vybrať správny hydroizolačný materiál pre vašu konkrétnu situáciu a dodržiavať pokyny výrobcu pre aplikáciu. So správnou hydroizoláciou si môžete užívať bezpečný a suchý domov po celé roky.

Brožúra Icopal BMI spodné stavby