Ako sa vyhnúť slnku a užiť si teplo v tieni

Teplé letné mesiace nás lákajú viac času tráviť vonku, v záhradách, terasách, či balkónoch. Azda každý by chcel nejakú svoju oázu pokoja, bez zvedavých pohľadov susedov, horúcich slnečných lúčov, či dotieravého hmyzu. Dostatočné súkromie zabezpečia tieniace siete , imitácie bambusového plota, či umelý živý plot. Sú ideálnou ochranou aj proti slnku a prieniku prachu.

Tieniace siete

Tieniace siete  sú jedným z lacnejších a zároveň praktických riešení, pretože majú jednoduchú montáž, ktorú zvládne každý kutil, aj začiatočník. Keď vyberáte sieť do záhrady myslite hlavne na hustotu očiek, pretože čím je sieť hustejšia, tým má vyššiu tienivosť.

  • Tkanina záhradná 

Tkanina záhradná popular sa využíva na zabezpečenie nepriehľadnosti od okolia, a tiež ako zábrana proti prenikaniu slnečných lúčov. Efektívny spôsob ochrany zabezpečuje kvalitný materiál, odolný voči UV žiareniu, ktorý zaručuje dlhodobú stálosť.

Imitáciu bambusovej tieniacej zábrany si obľúbia tí,  ktorí milujú dokonalý súlad s prírodou a zároveň jednoduché riešenia, pretože bambus nevyžaduje veľa námahy a starostlivosti. Bambus má tyčky v tvare polmesiace, ktoré sú medzi sebou pospájané nylonovými vlaknami. Na plot ho nasadíte pomocou drôtu, či pásky. Bambus má dlhú životnosť, je odolný voči poveternostným vplyvom a dobre vyzerá z oboch strán plota.

Umelé živé ploty sú najnovšou možnosťou pre zatienenie záhrad, či rezidenčných objektov. Pôsobia ako verná imitácia živého plota z okrasných drevín (tuje, brečtanu, tisu, krušpánu…)

Medzi výhody tohto dekoratívneho a praktického doplnku patrí:

  • Jednoduchá montáž a rýchla inštalácia
  • Nenáročná údržba
  • Tvarová variabilita
  • Široká škála výberu (veľkosti, farieb, cenovej úrovne)
  • Vysoká životnosť ( 5 – 8 rokov)
  • Vodeodolnosť, UV odolnosť
  • Široké možnosti využitia v exteriéri a tiež v interiéri –  balkóny, terasy, lodžie, staré steny, ploty, fasády domu…

 

Nepríjemnými spoločníkmi našich pokojných letných dní a nocí môže byť hmyz. Jednou z možností ochrany pred týmito nevítanými návštevníkmi je magnetická sieťka proti hmyzu. Pôsobí elegantným dojmom, jednoducho sa inštaluje a poctivo chráni vaše priestory. Vďaka systému niekoľkých magnetov sa po prejdení osoby automaticky zatvára.